Friday, November 26, 2010

Roti Sardin Gulung (Faveret Mrhubby ngan Faiz)


Aku punye stail goreng sardin ialah ngan goreng bawang sampai layu, pastu masukkan cili giling, pas wangi masukkan sardin (x kisahla brand apo pun tapi pastikan sardin ye bukan mackerel..), masukkan air asam jawa sikit n tunggu sampai pekat..done (jgn lupo garam lak)
*p/s - sila abaikan kerak di kuali saya, turun temurun dari mak saya, mak bagi masa nak pindah umah lepas kahwin 6++yrs back..(kuali tu mak dah guna sebelum tu) hehehe*



Lepas penyekkan n roll roti tu, salut ngan telur pastu goreng..minyak kena betul2 panas supaya roti tu x oily sgt nnti..muak nnti kalau berminyak sgt..



Tadaaaaaaa.....



Kadang2 mrhubby suka makan ngan roti benggali

1 comment:

shima said...

Sedap.suka ni.dh lama x mkn roti sardin